nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Mi az 5 Napos Klub (5NK)?

5nkkispestGyermekeknek szervezett, 1–1,5–2 órás, szabadtéri evangélizáció
a nyári szünetben, 5 egymást követő napon, főleg lakótelepeken, játszótereken, parkokban.

A program beépíthető egy napközis táborba is, így több lehetőség nyílik éneklésre, játékra, beszélgetésre. A bibliai leckét taníthatjuk például délelőtt, a missziós történetet elmondhatjuk délután.
A gyermekek reggeltől délutánig felügyelet alatt vannak, ami
a szülőknek is segítséget jelent.

Miből áll egy 5NK-foglalkozás?

  • Énekek tanítása,
  • bibliai lecke,
  • igevers tanítása,
  • missziós történet, amelyből a gyermek láthatja, hogyan érvényesülhetnek a Biblia igazságai az ő életében,
  • játékok.


Ezt a szolgálatot a Vasárnapi Iskolai Szövetség a gyülekezetekkel együttműködve szervezi.

5naposklub_2Miért szervezzünk 5 Napos Klubokat?

A gyermekek mindenre nyitottak, érzékenyek, befolyásolhatók.
A világ is tudja ezt, és megpróbálja kihasználni. A hamis vallások hívei megragadnak minden alkalmat, hogy megnyerjék őket.

És mi, Isten népe mit teszünk?

A gyermekek többsége nem élvezheti a keresztyén otthon előnyeit, és soha nem látogat el gyülekezeti alkalomra. Magyarországon több mint 1,5 millió gyermek él, akik közül sokan nem tudják: Isten annyira szereti őket, hogy elküldte Fiát, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Hogyan tudhatják ezt meg?

Oda kell mennünk, ahol a gyermekek vannak: a játszóterekre és a parkokba. A gyermekek sokkal szívesebben vesznek részt szabadtéri alkalmon, mint a felnőttek. A gyermekkorban kapott hatások maradandó nyomot hagynak bennük, de a formálhatóság évei gyorsan elmúlnak. Ha várunk, a mai gyermekek nagy része később már nem kíváncsi az örömüzenetre. Most kell a gyermekeknek hallaniuk, hogyan kerülhetnek kapcsolatba Istennel. Ezért olyan sürgető minden gyermek-evangélizációs szolgálat.

Ki mondja ezt el nekik?

Krisztus a gyermekek evangélizálásának feladatát a gyülekezetekre bízta. Ezt a szolgálatot segítheti az 5NK.

Hogyan kapcsolódhat be egy gyülekezet az 5NK-szolgálatba?

Az Úr előtt imádságban hordozhatja a képzést és a szolgálatot, mert azok, akik gyermekeket akarnak megnyern iKrisztusnak, lelki harcban állnak.
Felkutathat lehetséges helyszíneket, ahol klubot lehet tartani, illetve gondoskodhat a szolgálatot végző nyári misszionáriusokról.
Küldhet fiatalokat a képzésre, akik a felkészítés után kis csoportokban klubokat tarthatnak a gyülekezet területén.
Hozzájárulhat a szolgálat költségeihez.

Kik taníthatnak az 5NK-okban?

Olyan fiatalok, akik Jézus Krisztust Megváltójukként ismerik, betöltötték 16. életévüket, szeretnének tenni valamit az elveszett gyermekekért, készek részt venni a képzésben és nyári szabadságukból 3–5 hetet az Úrnak felajánlani.

Ha érdekel a szolgálat, ez évi képzéseinkről a Felnőttképzés » Tervezett tanfolyamok almenüben tájékozódhatsz.

Milyen szerepet vállal a VISZ az 5NK-szolgálatban?

Kiképzi és felkészíti a fiatalokat a szolgálatra. Biztosítja az anyagot a tanításhoz, amely tartalmazza az 5 bibliai lecke képanyagát, az aranymondásokat, a szemléltetett énekeket, a missziós történet képeit és szövegét. Koordinálja a gyülekezetek helyszínekkel és szolgálókkal kapcsolatos igényeit, tájékoztatja az imádkozókat, és felügyeli a nyári misszionáriusok szolgálatát.

Milyen áldásokkal járhat az 5NK-szolgálat?

Sok gyermek megismeri Istent, elfogadja Jézus Krisztust Megváltójának, és csatlakozik egy helyi gyülekezethez. A megtért gyermekek révén egész családok menekülhetnek meg. A képzésben és a szolgálatban részt vevő fiatalok növekednek lelkileg, tudásukat és tapasztalataikat gyülekezetükben gyümölcsöztethetik.

Ön kész lenne segíteni?

Ha az 5NK-szolgálat felkeltette érdeklődését, kérjük, írjon címünkre (betpecel@visz.org). Írja meg, ha házigazdaként tud szállást és étkezést biztosítani egy vagy több nyári misszionáriusnak, ha támogatóként kész egy meghatározott összegű adománnyal segíteni a szolgálatot, vagy segítőként szeretne közreműködni egy 5NK megszervezésében lakóhelyén.