nivo nivo nivo nivo nivo

CKs BP 2018 logóMiért született meg a CityKids?  

Európa lakosságának 73%-a ma már nagyvárosokban él. Az elvárosiasodás jelensége tovább növekszik Európában (évente 1-2%-kal).

Az Úr Jézus azt parancsolta tanítványainak, hogy tegyenek tanítvánnyá minden népet. Ezen népek közül ma már sok éppen a mi városunkban él.

2000 éve Isten Lelkének munkája által elsősorban a nagyvárosokban alakutak gyülekezetek, ahogyan ezt az Apostolok cselekedeteiben is olvashatjuk. Mai világunk nagyon hasonlít ahhoz a korhoz. Ma is igaz: ha eléred a nagyvárost, eléred az egész világot. Még sosem voltak olyan erősek és jelentőségteljesek nagyvárosaink, mint napjainkban. Amit Isten 2000 éve meg tudott tenni, megteheti ma is. Még az akkorinál hatalmasabb dolgokat is megtehet, hiszen Ő a mindenható Isten, és a nagyvárosok rengeteg lehetőséget kínálnak az evangélium terjedésére. (“Why Cities Matter: to God, the Culture and Church,” by Stephen T Um and Justin Buzzard. Crossway Pub.)

A CityKids egy, a CEF (Child Evangelism Fellowship) európai munkatársai által indított program, amelyet a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársai Magyarországon először Budapesten vezetnek be. A CityKids program által a helyi gyülekezeteket szeretnék segíteni abban, hogy még hatékonyabban érjék az evangéliummal a környezetükben élő gyermekeket, a nekik megfelelő módon hirdessék nekik az evangéliumot, és tartós kapcsolatot építhessenek a gyermekek családjaival is.


A CityKids újonnan kidolgozott tanítási anyagokat kínál a gyülekezeteknek speciálisan a nagyvárosban felnőtt gyermekek tanításához.


A CityKids rugalmas, modulokból álló képzési programot biztosít, amellyel az egyes helyi gyülekezetekből érkező szolgálói csoportok felkészülhetnek a mai nagyvárosi gyermekek közötti szolgálatra.


A CityKids olyan programfajtákkal ismerteti meg a gyülekezeteket, amelyeket a helyi gyülekezetek esetleg még nem próbáltak ki a környezetükben élő gyermekek elérésére, de mások máshol már hatékonyan használták ezeket.

 

pdfCityKids általános ismertető603.55 KB
pdfCityKids szemináriumok ismertető1.47 MB
pdfCityKids szemináriumok időpontok tanórák98.84 KB
pdfCityKids szemináriumok regisztrációs lap148.01 KB